Select Page

Tips om te besparen op je verzekeringen

 1. Neem jaarlijks al je verzekeringen door en bepaal of je huidige verzekeringsaanbieder wel de meeste gunstige voor jouw persoonlijke situatie is.
 2. Zet al je verzekeringen op een lijstje zodat het duidelijk is welke verzekeringen je afgesloten hebt.
 3. Verzeker niet alles, verzeker bewust alleen risico’s die je niet zelf kunt dragen.
 4. Betaal de verzekeringspremies jaarlijks in plaats van per maand, dit kan je al snel 5% kosten schelen.
 5. Betaal kleine schades zelf. Dit scheelt je jarenlang het betalen van een hogere verzekeringspremie.
 6. Verhoog je eigen risico en verlaag zo je premie. Verstandig is dan wel om zelf een Noodreserve op te bouwen en bewuster in je leven te staan waardoor je zelf de risico’s verlaagt.
 7. Verzeker via een collectief en bespaar op de te betalen premie. Denk aan je werkgever maar ook op bepaalde websites kun je je aansluiten. Je ontvangt dan collectiviteitskorting.
 8. Verzeker inclusief een No-Claim korting. Hierdoor krijg je premie korting of betaalde premie terug als je geen schade hebt gemeld.
 9. Sluit geen garantieverzekering af. Bij nieuw gekocht spullen wordt de deugdelijke werking ervan al in de wet geregeld. Gaat het apparaat stuk binnen de acceptabele levensverwachting ervan dan zal de winkelier voor de reparatie moeten zorgen.
 10. Bereken de totale kosten van specifiek autobezit inclusief een autoverzekering voor de aanschaf van een bepaalde auto.
 11. Een all risk auto verzekering is niet nodig bij een oudere auto. Koop je een oudere auto of heb je er al een van 5 jaar of ouder? Dan is het afsluiten van een all risk verzekering niet nodig.
 12. Annuleer overbodige verzekeringen. Een schaderisico verzekeren dat je niet kunt lopen is weggooien van geld.
 13. Wees kritisch in het afsluiten van aanvullende zorgverzekeringen. Sluit alleen die aanvullende pakketten af waar je ook daadwerkelijk gebruik van zult maken.
 14. Schrap in verzekeringen die voor een dubbele dekking zorgen. In een schade geval wordt er altijd maar door een partij uitgekeerd. Ben je dubbel verzekerd dan zullen beide verzekeringsmaatschappijen claimen dat de ander moet uitkeren.
 15. Ga niet in op pakket korting of premiekorting. Zoek de juiste verzekeringen tegen een zo gunstig mogelijke prijs.