Select Page

Sta jij wel eens rood op je betaalrekening en wil je hier vanaf? Of misschien sta je stiekem altijd rood of komt de maand altijd een stukje salaris te kort. Hieronder vindt je 6 tips die je helpen om niet meer rood te staan op je betaalrekening.

Niet meer rood staan op je Betaalrekening

  1. Stop tijdelijk direct met geld uitgeven

Rood staan op je betaalrekening kost je geld. Het negatieve rente percentage van een betaalrekening is behoorlijk hoog. Om te voorkomen dat je onnodig geld weggooit zorg je eerst voor rust in de afschrijvingen op je betaalrekening zodat je kan richten op stap twee: het maken van een financieel overzicht.

  1. Weet wat je inkomen en uitgaven zijn

Maak een financieel overzicht van al je wekelijkse, maandelijkse en periodieke uitgaven. Hierdoor weet je precies wat je speelruimte is en wat niet. Spreek in je huishouden af hoeveel je van die speelruimte je wilt gebruiken om je roodstand in te lopen per maand.

  1. Geef minder geld uit

Besparen kan maar op een manier en dat is door minder geld uit te geven dan dat er binnen komt. Als je schulden hebt zul je nog een stapje extra moeten zetten om ervoor te kunnen zorgen dat je die schulden ook echt kunt aflossen.

  1. Maak een aflos plan en hou je eraan

Schrijf je eigen persoonlijke aflos plan die jou helpt om je schulden af te lossen. Hierin staat hoelang je er over mag doen van jezelf en hoeveel je iedere maand daadwerkelijk aflost.

  1. Bespreek je aflos plan iedere week

Neem je aflos plan op een vast moment in de week door. Bespreek wat je uitgaven zijn geweest en in hoeverre het je gelukt is om je doelen te bereiken. Je zult dit wellicht een moeilijk gesprek vinden. Toch is het voor jezelf goed om aan je financiële problemen te werken.

  1. Hef het krediet op je betaalrekening op

Op het moment dat je de roodstand op je betaalrekening hebt weggewerkt heb je de eerste helft van je doel bereikt. Zorg ervoor dat je je maandelijkse verplichtingen kunt nakomen door voor voldoende saldo op je betaalrekening te zorgen. Je kunt nu niet opeens weer meer geld gaan uitgeven! Neem contact op met je bank of log in bij internet bankieren en zeg  je krediet op je betaalrekening op.

Ik ben benieuwd of je deze tips al kende. Wat doe jij om niet rood te staan op je betaalrekening?