De 7 leukste Verkopen op Marktplaats blogposts van Nederland

1

In mijn zoektocht naar tips om mijn spullen op marktplaats te kunnen verkopen heb ik heel wat websites en blogs gelezen. Een aantal blogs daarvan bleven me bij en bewaarde ik om later nog eens door te nemen. Om jou zoektocht makkelijker te maken deel ik de 7 leukste en meeste interessante Markplaats blogposts met je hieronder. Ik heb hierbij gelet op populariteit en informatief karakter. Lees ook mijn “Hoe kan ik het beste iets op Marktplaats zetten?“.

Mamaliefde

 Kopen en verkopen via marktplaats
Kopen en verkopen via marktplaats

Mamaliefde is een lifestyle blog. Linda verteld op een persoonlijke manier zowel over haar verkoop als aankoop tactiek. Je vindt in deze marktplaats blogpost tips zowel expliciet uitgeschreven als verweven door anekdotische teksten. Het aantal tips is ruim voldoende om iemand met geen enkele verkoop ervaring een mooie kickstart te geven met verkopen op Marktplaats.

Geldgorilla

Geld Verdienen op Marktplaats? Zo Werkt Dat!
Geld Verdienen op Marktplaats? Zo Werkt Dat!

Geldgorilla is een echt geldblog dat zich focust op het verhogen van je (online) inkomsten. De lay-out is wat minder aantrekkelijk maar dit wordt  weer goedgemaakt door de gedeelde informatie in deze marktplaats blogpost.

Teamconfetti

Mijn haat/liefde verhouding met Marktplaats.
Mijn haat/liefde verhouding met Marktplaats.

Is een lifestyle feelgood blog. Olga schrijft het Marktplaats artikel hoofdzakelijk anekdotisch wat de tekst persoonlijk maakt. Tips vindt je terug in de paragrafen zelf, hier geen lijstjes met tips en ‘how to’s’.

Eenig Wonen

Verkopen op Marktplaats, tips van een verslaafde
Verkopen op Marktplaats, tips van een verslaafde

Eenig wonen is een blog dat schrijft over hoe je op een creatieve manier je woning stijlvol kunt inrichten. Het artikel staat vol van handige tips. Ook hier geen lijstjes maar wel een heel logische opbouw waardoor jij als lezer wordt meegenomen van het begin tot het eind van een verkoop via Marktplaats.

Lekker Leven met Minder

Tips om meer te verkopen via Marktplaats
Tips om meer te verkopen via Marktplaats

Dit is een blog dat focust op consuminderen en met minder meer plezier in het leven te hebben. Het artikel is zeer informatief van karakter waardoor jij snel meer kennis opdoet hoe je succesvol je spullen op Marktplaats kunt verkopen.

Meer Geld minder stress

Hoe verkoop je het meest op Marktplaats? 10 tips!
Hoe verkoop je het meest op Marktplaats? 10 tips!

Een blog dat de balans in het leven opzoekt door meer inkomsten te genereren. Meer inkomsten betekent immers minder stressvolle situaties. Het artikel is in een lijstvorm geschreven en staat vol van de handige tips die jou helpen je spullen op Marktplaats te verkopen.

Huis van Belle

How to: kleding verkopen op Marktplaats
How to: kleding verkopen op Marktplaats

Is een christelijk blog dat meiden die middelen biedt om als sterke zelfverzekerde vrouw in het leven te staan. Het artikel gaat in op hoe je kleding kunt verkopen en biedt veel praktische tips om dit succesvol te doen. Je vindt handige lijsten met veel tips die op een persoonlijke manier zijn geschreven.

Weet jij nog leuke, informatieve Nederlandse blogposts over verkopen op Marktplaats? voeg ze hieronder toe!

Kort overzicht waarom mensen schulden maken

0

Helaas maken de meeste mensen vroeg of laat in hun leven schulden. Mensen maken om allerlei persoonlijke redenen schulden. De redenen waarom mensen schulden maken is enorm lang. Weet jij waardoor jezelf of andere mensen schulden maken? Hieronder lees je 6 hoofdoorzaken waarommensen schulden maken.

Meer geld uitgeven dan er binnen komt

De meest voorkomende reden van schulden is dat een huishouden meer geld uitgeeft dan dat er binnen komt. De hoogte van het inkomen dat een huishouden heeft maakt hierbij niet veel uit. Zowel grote uitgaven als kleine uitgaven kunnen hier debet aan zijn. Bij grote uitgaven kun je denken aan cosmetische chirurgie, recreatieve goederen en creditcard schulden. Bij kleine uitgave kun je denken aan uiteten, winkelen en vervoerskosten maar ook aan recreatieve uitgaven. Tenslotte is structureel gokken een oorzaak ervan dat er meer geld uitgegeven wordt dan dat er binnen komt.

Niet op je geld letten

Schulden ontstaan vaak ook doordat mensen geen goed beeld hebben van hetgeen er binnen komt en zij weer uitgeven. Ze praten er niet over met hun partner en beschikken niet over de vaardigheden om hun eigen financiële huishouden te runnen. Soms komt dit doordat deze mensen hier niets over hebben geleerd in hun opvoeding. Vaker is het zo dat zij zelf geen moeite hebben gedaan om financiële kennis op te bouwen. Hierdoor laat men het dan bijvoorbeeld na om te budgetteren of is iemand veel te optimistische over de eigen financiële situatie.

Aflossen van schulden lukt maar niet

Het aflossen van schulden is voor de meeste mensen een langdurig en pijnlijk proces. Allereerst moet er extra geld uitgegeven worden aan rente en aflossing. Daarnaast ligt de reden waarvoor men geld leende vaak al ver in het verleden. Hierdoor is het extra lastig jezelf te motiveren om gedurende een langere periode (bijvoorbeeld een jaar) te blijven aflossen. Mensen die helemaal geen grip meer hebben op hun financiële situatie sluiten dan bijvoorbeeld flitskredieten af om steeds groter wordende tekorten te dichten.

Het leven dat men leidt is te duur

Als iemand zich een levensstijl aanmeet die niet past bij zijn inkomen zullen er schulden ontstaan. Ook een lager inkomen genieten dan men eerder gewend was is een veel gehoorde oorzaak. Dit kan doordat iemand bijvoorbeeld zijn eigen (studie)schulden negeert en niet meetelt. Onverwachte reparaties van de eigen woning of auto zijn ook oorzaken die ervoor zorgen dat het leven duurder is dan wenselijk. Tenslotte kunnen financiële verplichtingen als hypothecaire leningen een groter gat slaan op het moment dat een rente vaste periode afloopt.

Feesten en belangrijke levensmomenten kosten veel geld

Belangrijke momenten in het leven kosten vaak veel geld en als mensen hier geen rekening mee houden dan kunnen deze momenten voor enorme schulden erna zorgen. Een goede voorbereiding op dit soort momenten is dan ook van belang. Je kunt hierbij denken aan vrolijke momenten als een trouwceremonie en gezinsuitbreiding. Ook moeilijkere momenten als ziekenhuis opnames, een scheiding, werkloosheid of geërfde schulden kunnen voor onverwachte grote schulden zorgen.

Zakelijke slechte keuzes maken

Op het moment dat iemand een eigen bedrijf begint zal hij opstartkosten moeten maken. Deze opstartkosten kunnen terugverdiend worden op het moment dat een zaak daadwerkelijk goed gaat lopen. Gebeurt dit niet, dan zijn deze uitgaven als verloren te beschouwen. Hetzelfde geldt voor investeringen in andere bedrijven of start-ups.

Herken jij een of meer van bovenstaande oorzaken van schulden? Of misschien heb je nu wel schulden? Lees hier de ultieme manier hoe je het beste van je schulden kunt afkomen. Zijn er nog meer redenen te noemen waarom mensen schulden maken?

Wat verkoopt goed op marktplaats in 2017?

0
Wat verkoopt goed op marktplaats in 2017?
Het verschil tussen zo goed als nieuwe en gebruikte schoenen.

Heb je een berg spullen in huis die je niet meer nodig hebt? En wil je weten wat goed verkoopt op marktplaats in 2017? Hieronder vindt je een overzicht van de spullen die het meest en het makkelijkst verkocht worden op dit moment. Als je wil weten hoe je het beste je spullen kunt verkopen op marktplaats lees dan vooral ook het artikel “Hoe kan ik het beste iets op marktplaats zetten?

Top 10 van best verkochte spullen op Marktplaats.

Hieronder vindt je de 6 meest verkochte categorie spullen op Marktplaats. Bij iedere categorie geef ik je specifieke tips om je spullen nog makkelijker te verkopen. Dit helpt jou succesvol je berg spullen om te zetten in extra inkomen!

1. Kinderkleding

 • Zorg dat de kleding gewassen is en schoon op de foto komt te staan.
 • Neem ook een foto van het merk label en van details van de kleding.
 • Geef duidelijk aan als de kleding uit een rookvrij en diervrij huis komt.
 • Geef aan hoeveel de kleding gedragen is en of het zonder gebruikerssporen is.

2. Spullen voor kinderen (wandelwagen, autostoeltje, speelgoed)

 • Zorg dat de spullen schoon zijn en maak de een goed verlichte foto met een rustige achtergrond. Belangrijk is dat een potentiële koper goed kan zien wat hij gaat kopen.
 • Zet accessoires op aparte foto’s en neem de exacte beschrijving van die accessoires op in je advertentie tekst.
 • Geef de gebruikersstaat aan. Wees hier zo consistent mogelijk in. Gebruik bijvoorbeeld een  onderverdeling als gebruikt, zo goed als nieuw en nieuw.
 • Heb je de aankoopbon nog, vermeld dit dan in je advertentie.

3. Merkkleding en Schoenen

 • Zorg dat de kleding gewassen is en schoon op de foto komt te staan. Leg de kleding op een tafel of een bed, maar niet op de grond.
 • Vermeld duidelijk de merknaam in je advertentie titel en maak een foto van het label op de kleding zelf.
 • Maak bij schoenen een foto van de zolen (onderkant) van de schoenen zodat heel goed zichtbaar is wat de gebruikersstaat is.
 • Vermeld duidelijk de maat van de kleding en een indicatie hoe ruim de kleding zit. Zo weet een potentiële koper wat hij of zij kan verwachten.

4. Meubilair en huishoudelijke accessoires (design of juist retro meubels, verlichting, servies)

 • Zorg dat alleen het meubelstuk of de accessoire op de foto staat. Zonder andere spullen en zonder afleiding door dingen waar een potentiële koper niet in geïnteresseerd is.
 • Geef duidelijk aan wat de gebruikersstaat is en als er schade is geef dit duidelijk aan en maak er een foto van.
 • Zet de originele prijs van het artikel in de advertentie tekst erbij.
 • Zet afmetingen van de meubels altijd in exacte maatgeving erbij.

5. Elektronica (Apple spullen, Foto-apparatuur, Geluidsdragers)

 • Voorkom onnodige discussie en test de elektronica voordat je er een advertentie voor aanmaakt. Wees vervolgens eerlijk in je beschrijving van het item.
 • Elektronica kun je heel goed schoonmaken met laptop scherm reiniger. Hierdoor verdwijnen vette vingers en vuilresten. En iets dat er schoon uitziet verkoopt beter.
 • Maak foto’s van de kabels, accessoires, handleidingen en zet hetgeen erbij zit ook duidelijk in de advertentie tekst.
 • Geef bij geluidsdragers duidelijk aan of er krassen zijn en of het afspelen normaal kan plaatsvinden. Ben je bekend met de ‘mint conditie’ gebruik die kwaliteitsindeling dan.

6. Fietsen,  Brommers en Fietskarren

 • De aankoopbon kunnen overleggen is wel de belangrijkste garantie dat een fiets of brommer eerlijk in een winkel is gekocht. Vermeld dit in de advertentie tekst en maak een foto van een deel van de bon.
 • Zet de fiets of brommer buiten op de foto. Het liefst zonder te veel afleidingen van andere spullen. Een mooie dijk of straat kan wonderen doen.
 • Ga door je knieën om de foto’s te maken. Hierdoor komt de fiets of brommer beter en mooier op de foto te staan. Hierdoor zijn potentiële kopers eerder geïnteresseerd.
 • Maak je fiets en brommer schoon en zorg dat ze er verzorgt uitziet.

Wat verkoopt goed op marktplaats in 2017 volgens jou?

Heb jij ervaring met verkopen op marktplaats of heb je nog tips wat goed verkoopt op marktplaats in 2017?

Wat is een acceptabel schuld niveau?

0

Het antwoord op de vraag “Wat is een acceptabel schuldniveau?” is voor iedereen anders. Een acceptabel schuldniveau is uiteraard afhankelijk van de hoogte van iemand zijn inkomen en zijn financiële verplichtingen. Ook de stabiliteit van dit inkomen en de algemene kosten van levensonderhoud waar iemand woont spelen mee. Om echt een goed antwoord te geven op de vraag wat is een acceptabel schuldniveau?, lees dan hieronder verder over de 28/36 regel.

Wat is het beste schuldniveau?

Helemaal geen schulden hebben is het beste schuldniveau dat je kunt hebben. Je hebt dan naast je kosten voor levensonderhoud geen andere financiële verplichtingen waardoor je veel meer mogelijkheden hebt om zelf te bepalen wat je met je door jou verdiende geld waar wilt doen. Je kunt het geld bijvoorbeeld sparen en dus niet uit geven of gebruiken om een aanschaf te financieren die nu binnen je bereik ligt. Je zou er ook voor kunnen kiezen een tijdje niet te werken en een sabbatical te nemen. Een leven zonder schulden betekent een vrij leven.

Helemaal geen schulden maken is moeilijk. De meeste mensen hebben niet genoeg geld om zonder hypotheek een eigen woning te kopen. Huren lijkt dan een oplossing te zijn totdat blijkt dat huurlasten veel hoger zijn dan de netto maandlast van een hypotheek.

Als jij naast een hypothecaire lening geen andere schulden hebt dan heb je in mijn ogen al een aantal goede keuzes bewust of onbewust gemaakt. Je bent dan een stap dichter bij je financiële vrijheid dan je was geweest als je ook nog andere schulden had gehad. Een mogelijkheid om je hypotheek laag te houden is te kiezen voor een Tiny House.

“Een leven met schulden betekent een leven lang slaaf zijn van de bank of diegene waar je geld van hebt geleend.”

Wat is de 28/36 regel?

De 28/36 regel is de vuistregel die aangeeft hoeveel schulden een individu of huishouden in totaal op zich kan nemen. De 28/36 regel stelt dat een huishouden maximaal 28% van het bruto inkomen aan woning financiering gerelateerde kosten moet uitgeven. En vervolgens maximaal 36% aan het totaal van de schuldlasten inclusief het terugbetalen.

Voorbeeld:

Een huishouden met een maandelijks bruto inkomen van 5.000 euro die de 28/36 regel toepast zou maximaal 1.400 euro per maand mogen uitgeven aan woning gerelateerde kosten inclusief hypotheek betalingen, inboedel en opstalverzekering, WOZ belasting en andere woning gerelateerde kosten zoals een VVE bijdragen. Daarnaast zou dit huishouden vervolgens in totaal dan nog 400 euro mogen uitgeven aan het betalen van credit-card schulden of autoleningen.

Leuk maar wat zijn de gemiddelde woninglasten in Nederland eigenlijk?

De Nederlandse woonlasten zijn internationaal vergeleken hoog. De gemiddelde woonlasten zijn in Nederland (volgens het BPD) 37% (koop 32%, huur42%). Veel hoger dus dan die 28% uit de 28/36 regel. Gaat deze regel dan niet op in Nederland? Natuurlijk wel, doordat er relatief weinig aanbod van nieuwe woningen is en doordat de hypotheekrente zeer laag staat is er een nieuwe bubbel gecreëerd. Iedere bubbel barst vroeg of laat. Ook staan nog veel huishoudens in Nederland nog steeds onderwater. Ondanks de prijsstijgingen van de afgelopen jaren stonden er in 2016 nog altijd 730.000 huishoudens onder water. Als je dit in je overwegingen meenneemt en je je woninggerelateerde lasten beperkt tot 28% blijf je financieel gezond

De 28/36 regel geeft je een goed houvast bij het bepalen hoeveel schulden en woning gerelateerde kosten je als huishouden je maximaal op je zou moeten nemen. Dit bedrag kun jij gebruiken als hulpmiddel bij het afsluiten van een hypotheek of als eerste doel om naar toe te werken als je te hoge vaste lasten hebt. Het antwoord op de vraag: “Wat is een acceptabel schuldniveau?” is voor iedereen anders.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet?

0

De meest voorkomende leningsvormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Ondanks de relatieve eenvoud om dergelijke leningen af te sluiten bij commerciële aanbieders zijn deze lening vormen enorm verschillend en zal de discipline en je inzet die je nodig hebt om ze af te lossen behoorlijk verschillen.

Ik ben van mening dat je in principe geen geld moet lenen tenzij dit echt niet anders kan omdat je een urgente rede hebt. Geld lenen voor een nieuwe keuken omdat de kleur van de keuken kastjes je nu tegenstaat is geen urgente reden in mijn ogen. Geld lenen omdat je wasmachine er plotseling mee ophoudt en je nog geen spaarpotje hebt om een nieuwe wasmachine van te financieren weer wel.

De beste voorwaarde bepalen

Op internet zul je veel websites aantreffen die je ook informeren wat het verschil is tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Naast een summiere uitleg bieden ze vervolgens een link aan die je naar een pagina of vergelijkingssite sturen met een overzicht van leningen met de beste tarieven en voorwaarden.

De beste voorwaarde voor jou is om helemaal geen lening af te sluiten en enkel aankopen te doen van je eigen verdiende en gespaarde geld. Dan betaal je helemaal geen rente en hoef je ook geen geld terug te betalen. Dit betekent minder zorgen voor jou.

“Cash is King. Geef geen geld uit dat je niet bezit.”

Het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Omdat het belangrijk is dat je begrijpt wat het verschil is tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet leg ik je dit hierna uit.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening wordt voorafgaand aan het aangaan van de lening alles vastgelegd: het te lenen bedrag, het rente percentage, de looptijd en het maand bedrag. Doordat alles vast staat weet je ook precies wanneer de lening volledig is afgelost. Bij sommige aanbieders moet je een boete betalen als je extra wilt aflossen bij andere niet. Binnen dezelfde lening kun je niet opnieuw geld opnemen. Dit is een leningvorm waarbij je vooraf gaand aan het aangaan van de lening exact weet waar je aan toe bent.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet wordt vooraf alleen de maximale leensom bepaalt die je mag gebruiken. De rente is variabel en afhankelijk van de daadwerkelijke marktrente. De looptijd is in theorie oneindig en zolang jij je aan verplichtingen tegemoet komt zal de geld verstrekker een doorlopend krediet niet opzeggen. Je weet niet welk maandbedrag je zult moeten betalen enkel dat dit minimaal 2% is van het totale daadwerkelijk geleende bedrag. Bij sommige aanbieders moet je een boete betalen als je extra wilt aflossen bij andere niet. Binnen dezelfde lening kun je geld opnemen, aflossen en weer opnemen. Dit is een leningvorm waarbij je voorafgaand aan het aangaan van de lening niet weet wat je daadwerkelijk zult lenen en hierdoor maandelijks zult moeten betalen.

Aspect Persoonlijke Lening Doorlopend Krediet
Doel Vaak gebruikt voor de aanschaf van een auto of een keuken waarbij het totaal benodigde bedrag bekend is. Vaak gebruikt voor de financiering van een verbouwing. Voorafgaand wordt een maximum bedrag vastgelegd.
Leenbedrag Staat voorafgaand vast en verandert niet. Je weet exact hoeveel geld je leent. Er wordt een maximaal te lenen bedrag vast gesteld. Je kunt hierbinnen vrij uit opnemen, aflossen en weer opnemen. Je weet niet hoeveel je leent.
Rente percentage Vast rente percentage die niet mee verandert met de markt.

Rente percentage is hoger dan op een doorlopend krediet.

Variabel rente percentage die wel mee verandert met de markt rente.

Rente percentage is lager dan op een persoonlijke lening.

Looptijd Vaste looptijd Variabele looptijd
Aflossing Vooraf bepaalde maandelijks maandbedrag waarin zowel de rente als de aflossing verwerkt zit. Het minimale aflossings bedrag bedraagt 2% van het daadwerkelijk geleende bedrag.
Bijlenen Is niet mogelijk binnen dezelfde leen overeenkomst Is mogelijk binnen het vooraf overeengekomen maximum bedrag.
Vervroegd aflossen Is mogelijk. Mogelijk wordt er een boete in rekening gebracht. Is mogelijk. Mogelijk wordt er een boete in rekening gebracht.
Discipline Gevraagde discipline is laag, zolang je maar het afgesproken maand bedrag blijft betalen. Gevraagde discipline is hoog. Je zult zelf initiatief moeten nemen om daadwerkelijk af te lossen.
Benodigde inzet om af te lossen Is laag, gebeurt automatisch Is hoog, je zult zelf iedere maand je moeten inzetten.
Hoe kom je er weer af? Blijf het maand bedrag betalen. Wil je meer aflossen neem dan contact op met de geld aanbieder een geef aan of je eenmalig een extra bedrag wilt aflossen of maandelijks een hoger bedrag. Je geldverstrekker zal vervolgens aangeven wat de mogelijkheden zijn en uitleggen wat een eventuele boete is. Begin zo spoedig mogelijk met aflossen en neem geen enkel bedrag meer op. Maak een overzicht waarop je visualiseert welk bedrag je al hebt afgelost en wat er nog openstaat.
Voordelen Vast bedrag, je weet waar je aan toe bent.

Relatief makkelijk om af te lossen

Binnen maximum bedrag flexibel op te nemen bedrag.

Relatief laag rente percentage

Nadelen Relatief hoog rente percentage.

 

Veel discipline nodig om af te lossen.

Je weet vooraf niet waar je aan toe bent en wat de verplichtingen zijn die je aangaat.

“Het beste is helemaal geen geld lenen, heb je een urgente reden leen dan zo een klein mogelijk bedrag in een persoonlijke lening. Zeg ‘NEE’ tegen een aanbod om meer te lenen dan dat je echt nodig hebt voor die urgente reden.”

Aflossen en terugbetalen

Zoals ook al in andere artikelen gezegd ben ik tegen het lenen van geld als er geen urgente reden voor is. Hier dan ook geen link naar een vergelijkingssite van leningen die jou alleen verder afhankelijk maakt. Mocht je om welke rede dan ook al een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zijn aangegaan en je wilt weten hoe je deze het beste kunt aflossen en hoe je jezelf kunt motiveren en helpen lees dan eens verder op dit blog.

 

Heb jij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Hoe heb jij je keuze gemaakt en waar heb je het geld voor gebruikt? Ik ben benieuwd hoe je die keuze hebt gemaakt en hoe je nu de lening ook weer aflost, je reactie lees ik graag.

Stop met geld uitgeven aan de laatste elektronica gadgets

0
Stop met geld uitgeven aan de laatste elektronica gadgets
Stop met geld uitgeven aan de laatste elektronica gadgets

Sta jij weleens een dag in de rij om een van eerste te zijn die nieuwe elektronica gadgets te kunnen kopen? Stel je zelf eens de vraag of je die gadget wel echt nodig hebt. Waarom zou je je kostbare tijd verspillen aan wachten als je het later ook kan kopen zonder dat je er dan voor hoeft te wachten.

De eerste willen zijn

Vaak zeggen mensen dat ze eerste in hun vriendengroep willen zijn met een specifiek nieuwe gadget. Wat iemand daar eigenlijk mee zegt is dat diegene om goedkeuring van zichzelf verlegen zit en dan de goedkeuring vraagt van andere mensen door het kopen van elektronica gadgets. Is dit herkenbaar voor jou? Stel je dan eens de vraag wat je echt mist in je leven en neem rustig de tijd om die vraag te beantwoorden.

Het opdoen van unieke ervaringen en het hebben van hechte relatie met vrienden en familie wordt door de meeste mensen als waardevoller ervaren dan het hebben van veel spullen. Het is veel lonender om waardevolle relaties op te bouwen dan een berg gadgets te bezitten. Geniet van de spullen die je al hebt en trek er meer op uit om andere mensen te ontmoeten. Dan kom je er vanzelf achter dat je al die nieuwe elektronica gadgets helemaal niet nodig hebt.

De nieuwst elektronica gadget is technisch niet het beste product

Er zijn talloze voorbeelden van elektronica producten die op het moment dat ze werden uitgebracht vol met hardware en software fouten zaten. Diegene die als eerste deze producten kopen zijn hierdoor de proef konijnen die een fabrikant gebruikt om de nodige product feedback te krijgen voordat een volwassen versie wordt uitgebracht. Wil jij ervoor betalen om een proef konijn te zijn?

Als je een lijstje met elektronica gadgets maakt, vraag jezelf dan of je de fabrikant vertrouwd en of deze een in het verleden upgrades uitbracht om problemen te verhelpen.

Doordat er nog geen echte, betrouwbare reviews uit zijn en je je enkel kan baseren op marketing en reclame weet je niet wat de daadwerkelijke voordelen en nadelen van een elektronica gadget zijn. Wacht dan ook tot het moment dat de echte reviews gepubliceerd worden en besluit aan de hand daarvan of het product nog steeds interessant voor je is.

Gadgets kopen direct nadat ze gelanceerd worden betekent ook dat je het volle pond betaalt. Neem de tijd om te wachten met je eventuele aankoop en zie hoe de prijs vanzelf omlaag gaat.

Voor de meeste mensen is een oudere reeds bestaande versie van een product goed genoeg om alles mee te kunnen doen wat ze willen doen. Ieder jaar dan ook een nieuwe upgrade kopen is zinloos omdat de meeste of veel van die nieuwe spec’s helemaal niet gebruikt zullen gaan worden.

Tenslotte, doe meer met de elektronica gadgets die je al hebt en koop alleen iets als je daadwerkelijk iets moet vervangen. Koop minder nieuwe gadgets en gebruik hetgeen je al hebt meer.

Hoe kan ik voorkomen dat ik onnodige elektronica gadgets koop

Ervoor zorgen dat je geen geld weggooit aan elektronica gadgets die niet waarmaken wat er in de advertenties belooft wordt is eenvoudig. Je leest mijn tips hieronder:

 • Bepaal jaarlijks een budget dat je zou willen uitgeven aan elektronica gadgets en dat past bij je inkomen en je andere uitgaven. Hou je aan dit budget. Maak vervolgens twee lijstjes: op de ene lijst schrijf je de elektronica gadgets die je nodig hebt en op het andere lijstje de elektronica gadgets die je niet perse nodig hebt maar wel graag zou willen hebben. Oftewel elementair voor een normaal leven en leuk voor de heb.
 • Wacht altijd minimaal een maand voordat je een elektronica gadget koopt zodat je erachter komt of je het wel echt wilt hebben.
 • Als je huidige elektronica gadget wilt vervangen door een nieuwere versie wacht dan altijd op een significante upgrade ten opzichte van wat je nu hebt. Gebruik wat je hebt dan ook zo goed mogelijk.
 • Je zou er ook voor kunnen kiezen om tweedehands elektronica gadgets te kopen en zo geld te besparen. Koop dan wel bij een betrouwbare winkel of online. Zo kun je ook voor hetzelfde bedrag meer elektronica gadgets kopen. Dat ze al gebruikt zijn is niet erg, dat zouden ze nieuw na een paar weken toch ook zijn.

Tenslotte, wees er op voorbereid dat het geld dat je uitgeeft aan elektronica gadgets ook echt kwijt bent. Dit voorkomt onnodige teleurstellingen achteraf. Gebruik dan ook je gezond verstand voordat je overhaast een elektronica gadget koopt. Vaak is een gadget het simpelweg niet waard om je geld aan uit te geven. Hoe mooi het reclame plaatje ook wordt gepresenteerd.

Wacht met geld uitgeven

0

Een van de meest simpele manieren om minder geld uit te geven is om minder geld uit te geven. Dat klinkt als een open deur maar voor veel mensen is dit toch een stuk lastiger dan je denkt. Een beproefde manier die je hierbij kan helpen is om niet te snel daadwerkelijk iets te kopen. Hoe doe je dat? Het begint met jezelf een paar vragen te stellen die eenvoudig lijken maar jezelf wel confronteren met je eigen koop gedrag. Cultiveer een zekere traagheid in je koop gedrag en wacht met geld uitgeven.

Stel jezelf de volgende vragen

 1. Waarom wil ik dit product kopen, ben ik er over zes maanden nog steeds blij mee?
 2. Helpt dit product mij om mijn persoonlijke doelen te bereiken of gooi ik nu eigenlijk geld weg?
 3. Waarom wil ik dit artikel nu kopen?
 4. Heb ik dit artikel wel echt nodig of kan ik zonder ook leuk leven?
 5. Helpt dit artikel mij mijn doelen te bereiken?
 6. Wat gebeurt er als ik dit product niet koop?
 7. Waarom heb ik dit artikel echt nodig, word ik er gelukkig door?”,
 8. Ben ik over een jaar ook nog blij met dit artikel of geef ik er dan niet meer om?

 

“Hoe beter het je lukt om nieuwe aankopen uit te stellen, hoe weloverwogener je daadwerkelijk nieuwe spullen zult kopen.”

Door kritischer te kijken hoe je je geld nu uitgeeft zul je niet alleen minder kopen maar zul je ook in staat zijn om aankopen uit te stellen waardoor je wellicht helemaal afziet van de aanschaf van die producten. Kijk bijvoorbeeld eens eerst goed rond in je huis en bepaal of je de spullen die al hebt niet goed genoeg zijn voor hetgeen je wilt doen in je leven. Als iets stuk is kun je ook overwegen om het te repareren of te laten maken in een repair shop.

Wacht met geld uitgeven

Als je bewuster bezig bent gedurende de periode voordat je daadwerkelijk iets koopt kun je betere keuzes maken waar je later ook nog tevreden over bent.

Lees hieronder hoe je je geld uitgeven op eenvoudige manieren kunt uitstellen. Winkel ook alleen op een volle maag. Doe je boodschappen in de ochtend en ga in de ochtend winkelen. Ga iets anders in de middag doen. Evalueer een tijd nadat je iets hebt gekocht, bijvoorbeeld 6 maanden, of je er echt gelukkiger van bent geworden of het gemak hebt ervaren wat je dacht dat het je zou bieden voordat je het kocht. Laat de trends los en richt je meer op tijdloze producten en klassiekers.

Afspraken die je met jezelf maakt

Maak een lijstje

Als je boodschappen gaat doen maak je thuis een boodschappenlijstje voordat je daadwerkelijk gaat winkelen. Kijk hierbij eerst wat je al hebt aan spullen en wat je dan nog nodig hebt. Kijk vervolgens online of in de papieren reclame folder van jou supermarkt welke producten in de aanbieding zijn.

Pin cash en laat je bankpas thuis

Reken in je financieel overzicht uit hoeveel je iedere week mag uitgeven aan boodschappen en hoeveel je jezelf als zakgeld kunt geven om er leuke dingen mee te doen. Pin vervolgens wekelijks dit bedrag en neem alleen het geld mee voor de boodschappen als je die gaat doen of je zakgeld als je iets leuks gaat doen. Laat je bankpas thuis. Zo kun je niet meer uitgeven dan jou persoonlijke situatie toelaat en jezelf berekend hebt in je financieel overzicht.

De 10 seconden regel

Als je kleine aankopen wilt doen maak dan met jezelf de afspraak dat je voordat je een artikel wilt kopen wat niet al te veel geld kost je eerst tot 10 telt voordat je daadwerkelijk dat artikel ook van het schap pakt. Stel jezelf gedurende die 10 seconden de vraag “Waarom wil ik dit artikel nu kopen?” en “Helpt dit artikel mij mijn doelen te bereiken?”. Pas als je daarna nog steeds overtuigd bent van het nut voor jou kun je overwegen om het te kopen.

De 30 dagen regel

Voor de grotere aankopen maak je voor jezelf een ‘wensenlijst’. Je schrijft hier niet alleen op wat voor artikel je graag zou willen kopen maar ook de datum dat deze gedachte bij je opkwam. Vervolgens wacht je 30 hele dagen voordat je er weer naar kijkt en je jezelf opnieuw de volgende vraag stelt: Waarom heb ik dit artikel echt nodig?, Wordt ik er gelukkig door?”, en “Ben ik over een jaar ook nog blij met dit artikel of geef ik er dan niet meer om?

Vergelijk prijzen online

Bij grotere aankopen die je na dertig dagen nog steeds graag zou willen aanschaffen vergelijk je online de prijs en zoek je naar de best prijs. Kies hierbij niet voor duurdere producten dan dat het bedrag dat je aanvankelijk wilde uitgeven. Kom je er achter dat er in de toekomst een leuker, beter of aantrekkelijker variant wordt uitgebracht? Wacht dan met je aankoop.

Later, later, later….

Stel jezelf een aantal kritische vragen voordat je daadwerkelijk iets koopt. Stel je aankoop uit door middel van de 10 seconden regel en de 30 dagen regel. Evalueer of voorgaande aankopen jou echt het gemak hebben geleverd wat je dacht. Maar vooral wacht met geld uitgeven

8 Redenen om je verzekeringen door te nemen

0

Verzekeringen kosten geld. Geld waar je hard voor gewerkt hebt. Het is dan ook zonde om je geld weg te gooien aan onnodige verzekeringen. Als je jaarlijks een keer door je verzekeringen heen loopt kun je een hoop geld besparen. Lees daarom hierna 8 redenen waarom ook jij je verzekeringen zou moeten doornemen om flink wat geld te besparen.

Waarom jij je verzekeringen ieder jaar een keer door neemt

 1. Vaak zijn mensen over-verzekerd omdat ze bang zijn onderverzekerd te zijn en een schade niet volledige vergoed te krijgen.
 2. Veel verzekeringen bieden dekkingen aan die elkaar gedeeltelijk overlappen waardoor je dubbel verzekerd bent.
 3. Twee dezelfde verzekeringen aanhouden terwijl je maar een verzekering nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je bent gaan samenwonen.
 4. Je hebt niet bestaande risico’s verzekert. Bijvoorbeeld een juwelen clausule opnemen terwijl je geen (dure) juwelen hebt.
 5. Je bent vergeten welke verzekeringen je hebt afgesloten en weet ook niet hoeveel premie je betaald.
 6. Je situatie is veranderd maar je verzekeringen heb je niet up-to date gebracht waardoor ze niet meer bij je huidige situatie passen.
 7. Je doorlopende wereld reisverzekering past niet meer bij je persoonlijke situatie omdat je helemaal niet meerdere keren per jaar op vakantie gaat en al helemaal niet buiten Nederland.
 8. Je All Risk auto verzekering loopt nog steeds terwijl je auto inmiddels ouder dan 5 jaar is.