Select Page

Sta jij weleens een dag in de rij om een van eerste te zijn die een nieuwe tech gadget kan kopen? Stel je zelf eens de vraag of je dat ding wel echt nodig hebt. Waarom zou je je kostbare tijd verspillen aan wachten als je het later ook kan kopen zonder dat je er dan voor hoeft te wachten.

 

Vaak zeggen mensen dat ze eerste in hun vriendegroep willen zijn met een specifiek nieuwe gadget. Wat iemand daar eigenlijk mee zegt is dat diegene om goedgkeuring van zichzelf zit en dat vraagt aan andere mensen door het kopen van tech gadgets. Is dit herkenbaar voor jou? Stel je dan eens de vraag wat je echt mist in je leven en neem rustig de tijd om die vraag te beantwoorden.

 

Het opdoen van unieke ervaringen en het hebben van hechte relatie met vrienden en familie wordt door de meeste mensen als waardevoller ervaren dan het hebben van veel spullen. Het is veel belonender door waardevolle relaties op te bouwen dan een berg gadgets te bezitten. Geniet van de spullen die je al hebt en trek er meer op uit om andere mensen te ontmoeten. Dan kom je er vanzelf achter dat je al die nieuwe tech gadgets helemeel niet nodig hebt.

 

De nieuwst gadget is technisch niet het beste product

 

Er zijn talloze voorbeelden van tech producten die op het moment dat ze worden uitgebracht vol met hardware en software fouten zitten. Diegene die als eerste deze producten kopen zijn hierdoor de proefkonijnen die een fabrikant gebruikt om de nodige feedback te krijgen voordat de volwassenere versie wordt uitgebracht. Wil jij ervoor betalen om een proefkonijn te zijn?

 

Als je lijstje met tech spullen schrijft, vraag jezelf dan of je de fabrikant vertrouwd en of deze een in het verleden upgrades uitbracht om problemen te verhelpen.

 

Doordat er nog geen echte, betrouwbare reviews uit zijn en je je enkel kan baseren op marketing en reclame weet je niet wat de daadwerkelijke voordelen en nadelen van een tech gadget zijn. Wacht dan ook tot het moment dat de echte reviews gepubliceerd worden en besluit aan de hand daarvan of het product nog steeds interessant voor je is.

 

Tech gadgets kopen direct nadat ze gelanceerd worden betekent ook dat je het volle pond betaalt. Neem de tijd om te wachten met je eventuele aankoop en zie hoe de prijs vanzelf omlaag gaat.

 

Voor de meeste mensen is een oudere reeds bestaande versie van een product goed genoeg om alles mee te kunnen doen wat ze willen doen. Ieder jaar dan ook een nieuwe upgrade kopen is zinloos omdat de meeste of veel van die nieuwe specs helemaal niet gebruikt zullen gaan worden.

 

Tenslotte, doe meer met de tech spullen die je al hebt en koop alleen iets als je daadwerkelijk iets moet vervangen. Koop minder nieuwe gadgets en gebruik hetgeen je al hebt meer.

 

Hoe kan ik voorkomen dat ik tech gadgets koop

Wat doe ik om niet onnodig geld aan tech gadgets uit te geven.

 

Ervoor zorgen dat je geen geld weggooit aan tech gadgets die niet waarmaken wat er in de advertenties belooft wordt is eenvoudig.

 

  • Bepaal jaarlijks een budget dat je zou willen uitgeven aan tech gadgets en dat past bij je inkomen en je andere uitgaven. Hou je aan dit budget. Maak vervogens twee lijstjes: op de ene lijst schrijf je de tech gadgets die je nodig hebt en op het andere lijstje de tech gadgets die je niet perse nodig hebt maar wel graag zou willen hebben. Oftewel elementair voor een normaal leven en leuk voor de heb.
  • Wacht altijd minimaal een maand voordat je een tech gadget koopt zodat je erachter komt of je het wel echt wilt hebben. LEES ART
  • Als je huidige tech gadget wilt vervangen door een nieuwere versie wacht dan altijd op een significante upgrade ten opzichte van wat je nu hebt. Gebruik wat je hebt dan ook zo goed mogelijk.
  • Je zou er ook voor kunnen kiezen om tweedehands tech gadgets te kopen en zo geld te besparen. Koop dan wel bij een betrouwbare winkel of online. Zo kun je ook voor hetzelfde bedrag meer tech gadgets kopen. Dat ze al gebruikt zijn is niet erg, dat zouden ze nieuw na een paar weken toch ook zijn.

 

Tenslotte, wees er op voorbereid dat het geld dat je uitgeeft aan tech gadgets ook echt kwijt bent. Dit voorkomt onnodige teleurstellingen achteraf. Gebruik dan ook je gezond verstand voordat je overhaast een tech gadget koopt. Vaak is een gadget het simpelweg niet waard om je geld aan uit te geven. Hoe mooi het reclame plaatje ook wordt gepresenteerd.