Stappenplan om te besparen op je verzekeringen

0
930

Wat moet je nu eigenlijk doen om te besparen en te bezuinigen op je verzekeringen? Wil jij weten hoe je kunt besparen op je verzekeringen volg dan onderstaand stappenplan en sluit die verzekeringen af die het best passen bij jou persoonlijke situatie.

Stappenplan om te besparen op je verzekeringen

1. Allereerst is het goed om te weten welke verzekeringen je nu hebt afgesloten. Neem je administratie door en maak een lijstje van alle verzekeringen die je tegenkomt. Weet je niet zeker of je nu al je verzekeringen bij elkaar hebt? Neem dan je bank afschriften door en kijk welke afschrijvingen je tegenkomt van verzekeringsmaatschappijen.

2. Neem jou persoonlijke situatie door en bepaal vervolgens heel kritisch welke verzekeringen je nu echt nodig hebt. Hou rekening met de situatie van vandaag maar ook met die van over een een half jaar bijvoorbeeld zodat je gedurende een heel jaar de voor jou meest optimale dekking hebt.

3. Bepaal van iedere verzekering welke kenmerken deze financiële producten het meest gunstig voor jou zijn.

4. Annuleer schriftelijk de verzekeringen die je niet meer nodig hebt zodat je geen geld onnodig meer weggooit. Doe dit direct maar hou er rekening mee dat een verzekering nog een periode kan doorlopen, afhankelijk van de minimale polisduur en opzeg termijn.

5. Start met het vergelijken van de verzekeringen die je wel wilt houden. Vergelijk zowel op de verzekeringsvoorwaarde als de te betalen premie.

6. Bepaal per verzekeringsproduct een aantal kenmerken waarop je wilt vergelijken en zet de resultaten op papier. Hiermee hou je het overzichtelijk en relevant voor jou persoonlijk.

7. Maak zowel gebruik van de websites van de diverse verzekeringsmaatschappijen als verschillende vergelijkingswebsites. De verschillende vergelijkingssites verschillen zowel in aanbod als kwaliteit. Verzekeringen vergelijken kun je hier. Door meerdere bronnen te gebruiken krijg je een realistisch en betrouwbaarder beeld van de verzekeringsproducten die je wilt afsluiten.

8. Het is te overwegen om in je omgeving te vragen hoe mensen verzekerd zijn en welke verzekeringen zij je aanbevelen. Als je dit doet, zorg er dan wel voor dat je feitelijkheden en aannames goed van elkaar weet te onderscheiden.

9. Voel je je onzeker om zelf te bepalen welke verzekeringen het beste voor jou persoonlijke situatie zijn dan kun je overwegen om een financieel adviseur in te schakelen. Hou er rekening mee dat je een provisie betaalt voor deze dienst verlening. Een goed adviseur zal jou niet meer verzekeringen adviseren dan je daadwerkelijk nodig hebt. Helaas zijn er ook veel financieel adviseurs die het niet zo nauw nemen met jou klant belang. Wees hier alert op.

10. Op het moment dat je weet welke verzekeringen het beste passen bij jou persoonlijke situatie sluit je deze af. Pas je lijstje aan (inclusief afsluit datum) zodat je volgend jaar niet opnieuw moet uitvogelen welke verzekeringen je hebt afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER